Huvudmeny
Telefonlur

Fast telefoni

Högskolan i Borås har cirka 700 anknytningar och fasta telefoner kopplade till en Aastra MX-One telefonväxel. Här hittar du information om hur du använder din telefon och hänvisar din anknytning.

Telefoniguide

Högskolans telefoniguide hjälper dig att komma igång att använda din telefon och anknytning. Skriv ut och ställ nära till hands vid din telefon!

Logga in på telefonen

Högskolan har ett flertal olika telefonmodeller för din fasta anknytning, samtliga är IP-telefoner som du måste logga in på för att använda, se instruktion för att logga in och logga ut med din IP-telefon (pdf).

Anknytning och lösenord får du från IT. Vid frågor om inloggningen, kontakta it@hb.se.

Använda din telefon

För samtal till högskolans personal räcker det att knappa in den anknytning personen har, se under kontaktsidorna för att hitta anknytningen till den personal du söker. Vill du komma till högskolans växel, tryck 9. 

Samtal inom Sverige ringer du genom att först trycka 0 för att komma ut på linjen och sedan det nummer du vill komma till.

För utlandssamtal inom Europa, tryck 0 för att komma ut på linjen och sedan det nummer du vill komma till, inklusive landsnummer, exempelvis 0047. För samtal utanför Europa, kontakta högskolans växel.

Användarmanual för din telefon finns i länklistan med de manualer för de telefonmodeller högskolan innehar.

Byta kontor?

Finns det en IP-telefon på ditt rum räcker det att logga ut med din anknytning på telefonen i ditt gamla rum och logga in med din anknytning i ditt nya rum. Du anmäler din flytt via formuläret under sidan Byta tjänsterum.