Huvudmeny

2017-05-16 Hej medarbetare! Nermina Aljic

Denna gång får vi träffa en av våra nyaste kollegor på Verksamhetsstöd. Nermina Aljic är handläggare för studenträttsliga frågor på Utbildningsstöd. 

Vad arbetar du med?

– Jag arbetar som handläggare för studenträttsliga frågor, vilket innebär att jag jobbar med två fokusområden inom studenträtt. Jag är ansvarig handläggare för disciplinärenden och föredragande/sekreterare i högskolans disciplinnämnd. Den andra delen av min tjänst består av arbete med fokus på rättssäker examination.

Vad gör du en vanlig arbetsdag?

– Ingen dag är den andra lik och det är det som gör mitt arbete oerhört utvecklande. Vissa dagar kan det dimpa in flera nya disciplinärenden i mitt postfack och de dagarna går åt att kommunicera anmälningar till berörda studenter och begära in yttranden från dem. Dagarna efter våra sammanträden i disciplinnämnden ska jag kommunicera ut de beslut som har fattats till alla berörda parter, inom och i förekommande fall även utanför högskolan.

– För tillfället fokuserar jag mycket på att upprätta en ny handläggningsordning för disciplinära förseelser, med allt vad det innebär. Dessutom ligger vi i startgroparna med uppstart av vårt nya forum där studenträttsliga frågor kommer att hanteras, där jag kommer att vara sammankallande. Forumet kommer att bestå av representanter från akademierna och studentkåren samt högskolans studentombudsman. Det känns väldigt roligt att komma igång med ett sådant forum, då studenträtt är ett område som de flesta av oss anställda vid högkolan någon gång kommer i kontakt med. Det har funnits ett upplevt behov av stöd inom studenträtt och min förhoppning är att vårt arbete inom det nya forumet ska leda till tydliga högskoleövergripande riktlinjer som kommer att bidra till ökad rättssäkerhet för studenterna.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

– Den största utmaningen är fortfarande att hitta rätt och undvika att gå vilse på högskolans campusområde. Skämt åsido, eftersom jag har arbetat vid högskolan i drygt två månader och fortfarande är relativt ny ligger den största utmaningen fortfarande i att förstå hur högskolans organisation är uppbyggd, med alla nämnder, råd och utskott.

Vad är ditt bästa sommartips?

– Mitt absolut bästa sommartips är så klart mitt hemland Bosnien. Den första associationen de flesta gör när man nämner Bosnien är troligen det förödande kriget på 1990-talet. Men man får inte förglömma den fantastiska naturen och alla sevärdheter som landet bjuder på! Gamla stan i Sarajevo, vattenfallen i Jajce, Gamla Bron i Mostar, Tekija i Blagaj – ja, listan kan göras lång. Min familj brukar spendera sommarsemestrar där men är man ute efter en prisvärd skidsemester är Bosnien ett utmärkt val. För dem som inte känner till det anordnades vinter-OS år 1984 i Sarajevo, så det finns gott om skidanläggningar i området.

Mer information

Läs mer om disciplinärenden och rättssäker examination.

Du kan också själv kontakta Nermina Aljic med dina frågor.

Foto: Suss Wilén