Huvudmeny

2018-02-19 Studenter igång i Skövde

Under hösten har ett intensivt arbete pågått inom Verksamhetsstöd för att förbereda för starten av högskolans lärarstudenter på campus i Skövde. Nu är utbildningarna igång.

Jimmy Granberg

15 januari påbörjade 61 av Högskolan i Borås nya studenter sin lärarutbildning på Högskolan i Skövdes campus. Många medarbetare inom Verksamhetsstöd har varit involverade i förberedelserna. Flera av dessa deltog också i ett uppstartsmöte i Skövde inför terminsstarten då de fick chansen att träffa kollegor, diskutera det kommande samarbetet och se den miljö som studenterna ska vistas i.

När terminen sen drog igång var Jimmy Granberg, supporttekniker vid Campusservice och IT på plats i Skövde.

– Jag var på plats för att informera studenterna om de system som skiljer sig från de som Högskolan i Skövde använder, till exempel PingPong och för att informera om våra tjänster och support. Jag var också där för att visa vårt engagemang för utbildningen och backa upp supportteamet i Skövde i eventuella frågor.

– Starten gick mycket bra, allt flöt på smidigt och jag fick uppfattningen av att alla var nöjda, studenter som anställda.

Fakta

I Skövde ges Grundlärarutbildning med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 samt Förskollärarutbildning.

Text: Johanna Avadahl
Foto: Henrik Bengtsson