Huvudmeny
Bokhylla

Lån och inköp

Bibliotekets samlingar är främst avsedda för studenter, lärare, forskare samt övrig personal vid Högskolan i Borås. Men även personer utan anknytning till Högskolan i Borås har möjlighet att låna böcker från bibliotekets samlingar.

Låneavtal

När du är låntagare på biblioteket lånar du böcker enligt bibliotekets låneregler som finns inkluderade i bibliotekets låneavtal. Där kan du även läsa om hur biblioteket hanterar dina personuppgifter.

Bli låntagare

Om du som inte är student eller anställd vid Högskolan i Borås vill bli låntagare på biblioteket är det fullt möjligt så länge du är över 16 år. Det du behöver göra då är att fylla i ansökan nedan och sedan komma till Informationspunkten i biblioteket för att aktivera ditt lånekonto.

Om du är student vid annat universitet eller högskola och vill ha möjlighet att låna böcker på samma villkor som studenter vid Högskolan i Borås – ta med dig campuskort eller liknande för att bevisa att du är student på annat lärosäte.

Om du är under 18 år kommer din målsman behöva fylla i nedan länkad blankett för att godkänna att du blir låntagare på biblioteket.

Lämna inköpsförslag

Om du tycker att vi saknar en bok eller tidskrift i våra samlingar har du möjlighet att föreslå ett inköp.

Fjärrlån

Om du behöver material som inte finns i bibliotekets samlingar har vi möjlighet att beställa det åt dig.

Sekretessbestämmelser

För biblioteksverksamhet gäller sekretess enligt § 22 kapitel 9 i Sekretesslagen (1980:100) för uppgifter i register om enskilda personers lån, reservationer eller andra former av beställningar.