Huvudmeny

Biblioteksfrukostar hösten 2018

Kom och ät frukost hos oss och ta del av en intressant och givande presentation. Frukosten finns framdukad från 08:00, presentationen startar 08:15 och det hela avslutas senast 08:50. Lokal J2519.

Tekanna, smörgås, en kopp te samt apelsin, banan och äpple.

Frukosten består av kaffe/te/juice, smörgås och frukt.

Biblioteksfrukostarna är öppna för studenter och personal vid Högskolan i Borås. Det finns dock bara 25 platser, och anmälan är obligatorisk för att få delta. Anmälan till respektive frukost görs via länkarna nedan i programmet. Om antalet anmälningar bedöms vara för få för att programmet ska kunna genomföras på ett bra sätt kan frukostarna komma att ställas in, detta kommer i så fall meddelas via e-post.

7 september: Att använda biblioteket på ett smart sätt

Tandis Talay och Martin BorgVet du vad ditt bibliotek kan erbjuda dig? Hur hittar du din kurslitteratur? Vad händer om du har försenade böcker? Vem kan hjälpa dig att söka information? Vill du veta hur du på bästa sätt kan utnyttja biblioteket under din studietid kom och lyssna på Martin Borg och Tandis Talays introduktion om biblioteket.

Främsta målgrupp: Studenter.

Det går inte att anmäla sig längre till denna frukost.

24 oktober: Öppen tillgång – låsta tidskrifter och lösningar

Signe WulundUnder Internationella Open Access-veckan arrangerar vi en Biblioteksfrukost på temat öppen tillgång. I år har det varit mycket utvecklingar inom området öppen tillgång i Sverige. Under denna Biblioteksfrukost kommer forskningsbibliotekarie Signe Wulund bland annat berätta om vad som hänt med förlaget Elsevier, och presentera lösningar på hur man kan få tag på inlåst forskning.

Observera att presentationen kan komma att hållas på engelska om vi får anmälningar från icke-svenskspråkiga personer.

Främsta målgrupp: Forskare och studenter.

Det går inte att anmäla sig längre till denna frukost.

Sista anmälningsdag till denna frukost är tisdagen den 22 oktober.

8 november: Vad är grejen med vetenskapliga artiklar?

Begreppet vetenskaplig artikel är något som vissa studenter stöter på tidigt i sin utbildning, andra lite senare. Men för många är det svårt att greppa vad som egentligen klassas som en vetenskaplig artikel. Under höstens tredje Biblioteksfrukost förklarar Sara Hellberg och Signe Wulund kortfattat processen för publicering av forskningsresultat i vetenskapliga tidskrifter och ger värdefulla tips på hur du hittar, granskar och läser vetenskapliga artiklar på ett effektivt sätt.

Främsta målgrupp: Studenter

Det går inte att anmäla sig längre till denna frukost.

Sista anmälningsdag för denna biblioteksfrukost är tisdagen den 6 november.

7 december: Välkommen in i skönlitteraturens värld!

Birgitta Rutberg och Katharina NordlingDenna gång är det Birgitta Rutberg och Katharina Nordling som leder Biblioteksfrukosten på temat skönlitteratur. Kom till oss i den mörka decembermorgonen och starta dagen med några tips på böcker att koppla av med under lediga stunder. Det kommer att ges tips på såväl nyutkomna pärlor som gamla bortglömda(?) guldkorn, ta chansen att upptäcka böcker du kanske annars inte skulle läst.

Främsta målgrupp: Studenter och anställda.

Antalet anmälda har nått max-gränsen och det är därmed inte längre möjligt att anmäla sig till denna frukost.

Sista anmälningsdag för denna biblioteksfrukost är onsdagen den 5 december.