Huvudmeny

Biblioteksfrukostar våren 2019

Kom och ät frukost hos oss och ta del av en intressant och givande presentation. Frukosten finns framdukad från 08:00, presentationen startar 08:15 och det hela avslutas senast 08:50. Lokal J2519.

Tekanna, smörgås, en kopp te samt apelsin, banan och äpple.

Frukosten består av kaffe/te/juice, smörgås och frukt.

Biblioteksfrukostarna är öppna för studenter och personal vid Högskolan i Borås. Det finns dock bara 25 platser, och anmälan är obligatorisk för att få delta. Anmälan till respektive frukost görs via länkarna nedan i programmet. Om antalet anmälningar bedöms vara för få för att programmet ska kunna genomföras på ett bra sätt kan frukostarna komma att ställas in, detta kommer i så fall meddelas via e-post.

Signe Wulund

14 mars: Vad kan du göra med ditt manuskript?

Du har fått en artikel accepterad för publicering i en tidskrift – kul! Så vad gör du nu med manuskriptet till artikeln? Slänger du det? Nej! Stopp! Kom och lyssna på Signe Wulund som berättar vilka rättigheter du har till ditt eget manuskript, och vad du kan göra med det. Du kan exempelvis publicera det öppet tillgängligt.

Observera att presentationen kan komma att hållas på engelska beroende på om det finns önskemål om detta.

Främsta målgrupp: Forskare och doktorander.

Det går inte längre att anmäla sig till denna frukost.

Sista anmälningsdag till denna frukost är tisdagen den 12 mars.

Johanna Persson

2 april: Så tar du dig igenom uppsatstiden

Johanna Persson, ansvarig för högskolans Språkverkstad, pratar om uppsatsskrivande och hur du tar dig igenom uppsatstiden på ett så bra och genomtänkt sätt som möjligt. Kom och ät frukost och få tips och råd på hur du bäst disponerar din tid, bra verktyg att använda och tar ny fart i uppsatsskrivandet.

Främsta målgrupp: Studenter.

Det går inte längre att anmäla sig till denna frukost.

Sista anmälningsdag till denna frukost är söndagen den 31 mars.

 

17 maj: Välkommen in i skönlitteraturens värld!

I maj är det dags för den så uppskattade Biblioteksfrukosten med fokus på skönlitteratur. Kom och starta morgonen med några tips på böcker att koppla av med under lediga stunder. Denna gång är det Martin Borg och Åsa Brolund som levererar boktips. Det kommer att ges tips på såväl nyutkomna pärlor som gamla bortglömda(?) guldkorn. Ta chansen att upptäcka böcker du kanske annars inte skulle läst.

Främsta målgrupp: Studenter och anställda.

FULLBOKAD! Det går inte längre att anmäla sig till denna frukost.