Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Biblioteket
2018
Välj

Databasen Statista

Biblioteket har tecknat abonnemang på Statista

Databasen Statista är en internationell statistik- och marknadsdataplattform med fylligt innehåll i form av data och rapporter.

Butiksskylt med texten

Högskolan i Borås har inrättat en OA-fond

Högskolan i Borås inrättar en open access fond i syfte att stimulera utvecklingen mot, och driva på omställningen till, öppen vetenskap.


Registrera dina APC:er rätt

Har du gjort en artikel öppet tillgänglig genom att betala en författaravgift? Då är det viktigt att registrera den rätt i högskolans ekonomisystem.


Alternativa accessvägar till nya Elsevierartiklar

Det uppsagda avtalet med förlaget Elsevier gör att nya artiklar blir svåra att få tag på, men det finns alternativa vägar för att nå artiklarna.


Test av databaser

Nu har du möjlighet att testa databasen Statista och databaser inom mode och design, t.ex. Bloomsbury Design Library och Fashion Photography Archive....


Ökat fokus på böcker och vetenskapligt material i Primo

Nu gör Primo det möjligt att sortera bort material från dagstidningar i träfflistan vilket ökar fokus på böcker och vetenskapligt material.


Sommarlån

I samband med vårterminens slut införs sommarlån vilket gör att du kan låna böcker över sommaren.


Koordinerar stödet för forskningsdata

Under våren en koordinator med inriktning mot forskningsdata anställts, med uppgift att samordna högskolans stöd för hantering av forskningsdata.


Nypremiär för Elib

Elib innehåller e-böcker inom skönlitteratur och facklitteratur på svenska. Även en del ljudböcker finns i utbudet.


Svenska dagstidningar i digital form

Svenska dagstidningar är en tjänst från Kungliga biblioteket som gör det möjligt att söka i och läsa ett flertal dagstidningar digitalt.