Huvudmeny

Open access veckan 2017

Biblioteket väljer i år att uppmärksamma Open Access Week genom att bjuda in till Biblioteksfrukost på temat Öppen tillgång till forskningsdata samt arrangera två workshops på samma tema.

Open access logotype

Vill du komma och äta frukost i biblioteket och ta del av Pieta Eklunds genomgång av öppen tillgång till forskningsdata – ett område som bli allt mer aktuellt i och med att forskningsfinansiärer börjar ställa krav på detta – läs mer och anmäl dig här.

Efter Biblioteksfrukosten kommer det finnas två möjligheter att delta vid en workshop på temat forskningsdata. Vad är forskningsdata? Vad förväntas du göra med den? Vilka krav innebär det här med öppen forskningsdata? Vem ska få ta del av din data? Det här är frågor som du kanske funderar över när du hör orden öppen forskningsdata. Alla dessa frågor, och flera andra, kan du ta med dig till workshopen och diskutera ihop med Pieta och andra bibliotekarier.

Anmäl dig till något av de två tillfällena i anmälningsformuläret nedan. Observera att man inte måste ha närvarat vid frukosten för att delta i en workshop (men det är såklart ingen nackdel). Max antal deltagare vid varje workshop är 10 personer. Lokal: J2519.

Anmälan till workshop om öppen forskningsdata

Välj vilket datum du vill delta:

Akademi/Avdelning: