Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

Konfetti

Evenemang och aktiviteter

Biblioteket arrangerar olika typer av evenemang och aktiviteter för studenter och anställda på högskolan under terminstid. Vissa av dessa kräver anmälan för deltagande, andra är öppna för alla som vill delta, och ytterligare något är webbaserat och tillgängligt visa webbsidan.

Biblioteksfrukost

Tre gånger varje termin bjuder biblioteket in till Biblioteksfrukost i biblioteket. Förutom att bjuda alla deltagare på frukost bjuds det även på en presentation inom ett aktuellt ämne. Anmälan är obligatorisk. 

Mer information om kommande Biblioteksfrukostar hittar du här.

Biblioteket i vimlet

I slutet av varje termin tar biblioteket med sig en mängd böcker och skapar ett litet pop-up-bibliotek i Balderhuset. Fokus ligger på skönlitteratur, och syftet är att locka till läsning under lediga perioder mellan terminerna. Datum för detta aviseras i kalendariet på webbsidan.

Lounge Talks

LoungeTalk är just vad det låter som, ett samtal som äger rum i vår Bibliotekslounge på entréplan i biblioteket. Samtalet filmas och läggs ut i våra digitala kanaler. Tanken är att vi ska dela med oss av kunskap som vi har i vår egen organisation, eller både ta del av, och samtidigt sprida, kunskap från Bibliotekshögskolan.

Ta del av inspelade Lounge Talks här.