Huvudmeny

Lokaler, karta och ordningsregler

Karta

För att du lättare ska hitta i lokalerna har vi tagit fram en karta som markerar utrustning, funktioner och lokaler.

Ordningsregler i bibliotekets lokaler

Biblioteket är en arbetsplats för många och tillsammans skapar vi en god arbetsmiljö.
Viktiga saker att tänka på:

  • Anpassa ljudnivån. Vi ber dig att tala i normal samtalston, sätta mobilen på ljudlös och att helst undvika att tala i mobilen när du befinner dig i området runt informationspunkterna.
  • I det tysta studierummet skall det vara låg ljudnivå vilket innebär att det kan uppfattas som störande om du prasslar med godispapper eller lyssnar på musik i hörlurar.
  • Du får ta med dig dryck med lock, smörgås, godis och frukt när du studerar i biblioteket. Släng ditt skräp i papperskorgarna och lämna arbetsplatsen i det skick du vill finna den.
  • Var rädd om bibliotekets lokaler, utrustning och material. Det finns exempelvis en tanke bakom möbleringen så flyttar du på något, var vänlig ställ tillbaka det.
  • Datorer får användas i enlighet med SUNET:s etiska regler. För att kunna använda datorer i biblioteket behöver du ett användar-ID. Användar-ID får du av Högskolan. Studenter från andra lärosäten kan få tillfällig tillgång till dator efter kontakt med bibliotekspersonalen.

Lokalerna

Sittplatser

Biblioteket har över 800 sittplatser. Det finns enskilda läsplatser och grupparbetsplatser fördelade på alla plan.

Tyst studierum

I vårt Tysta studierum kan du, som har behov av att ha det lugnt och tyst omkring dig, sitta och läsa eller jobba med bärbar dator. Det finns 32 platser varav 2 i sköna läsfåtöljer.

Där inne skall det vara låg ljudnivå vilket innebär att det kan uppfattas som störande om du prasslar med godispapper eller lyssnar på musik i hörlurar.

Datoranvändning

Registrerade studenter vid högskolan i Borås får med automatik ett studentkonto som omfattas av högskolans regelverk för datoranvändning och Sunets regelverk. Detta skall användas vid inloggning till bibliotekets datorarbetsplatser.

Externa studenter och gästföreläsare kan få tillgång till ett gästkonto efter uppvisande av giltig fotolegitimation och kårlegitimation.

Grupprum

Totalt finns det 31 stycken bokningsbara grupprum. Dessa bokar du i vårt bokningssystem med hjälp av din användaridentitet.

  • Rummen kan bokas tidigast en vecka i förväg.
  • Rummen får endast bokas för fyra timmar åt gången.
  • Om inte rummet tagits i anspråk inom 15 minuter, kan annan person boka rummet.

Vill du boka om ett rum som någon annan bokat, men där personen i fråga inte tagit rummet i anspråk inom 15 minuter efter bokningen trätt i kraft - vänligen kontakta informationspunkten på plan 2.

Förvaringsskåp

På plan 1 finns låsbara förvaringsskåp, för att använda något av dessa skåp lånar du en nyckel i informationspunkten på plan 2. Borttappad nyckel ersätts enligt gällande prislista.

Studion

Studion är ett resursrum med anpassade datorer för studenter med funktionsnedsättning eller läs- och skrivsvårigheter.

Lokaluthyrning

För att hyra någon av bibliotekets lokaler, kontakta Christina Larsson. För lokalutbud och priser, se prislista.