Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

Skriva vetenskapligt

När du lämnar in ditt skriftliga arbete är det viktigt att du följt de regler som finns gällande stavning, språkbruk och hur man refererar till olika källor.

Att skriva korrekt och stava rätt är en av delarna när man skriver vetenskapliga texter. Förutom att du kan besöka Språkverkstaden här på Högskolan finns det också en mängd böcker, webbsidor och bloggar inom ämnet, här kommer några tips:

En väldigt bra bok i ämnet heter Svenska skrivregler och ges ut av Språkrådet. Boken det svar på alla tänkbara frågor om svenska språket och hur man bör skriva. Här kan du se om det finns något exemplar tillgängligt för utlån.

Första Språkhjälpen från den numer vilande Språkbloggen på Svenska Dagladet kan vara till hjälp om vart man kan vända sig när man har frågor om språket.

Lunds Universitets guide om hur man skriver akademiskt på engelska är en utmärkt resurs och öppen för alla att använda.