Huvudmeny
Skrivare

Skriva ut, kopiera och skanna

I bibliotekets lokaler finns ett antal multifunktionsskrivare som kan användas för utskrift, kopiering och skanning.

Utskriftssystemet använder sig av Print and Collect. Det innebär att du skriver ut till en skrivarkö (som heter Print-And-Collect) och själv väljer från vilken maskin du vill hämta din utskrift. När du vill hämta din utskrift måste du verifiera dig med ditt passerkort. Dina utskrifter ligger kvar i systemet i 48 timmar, därefter raderas de.

På biblioteket finns 7 multifunktionsskrivare utplacerade på de olika våningsplanen (plan 2.5 saknar multifunktionsskrivare).

Läs mer om:

Fylla på sitt konto

För att kunna skriva ut eller kopiera behöver du ha markeringar på sitt konto. Det fyller du på genom att logga in med den vanliga studentinloggningen på Papercut  (Observera att du inte behöver skapa ett konto hos PayPal för att kunna fylla på ditt konto). I Papercut kan du dessutom se sin utskriftshistorik och var dina utskrifter skrivits ut.

Skriva ut från egen dator

Har du egen dator med dig kan du skriva ut direkt från den, med begränsning till Officeprogrammen och PDF. Logga in på  Papercut  med din vanliga studentinloggning, välj Webbutskrift och ladda upp dokumentet därifrån.

Skanna

Det går att skanna på flera maskiner. Dels på multifunktionsskrivarna men även på en flatbäddsskanner. Flatbäddskannern finns på plan 1. Den klarar original upp till A4.