Huvudmeny

Databaser 2019

Förändringar i databasutbudet under 2019.

Nya databaser

Bloomsbury Design Library

Bilder, uppslagsverk, biografier, e-böcker inom design och bildkonst. Här hittar du bland annat:

Kort introduktionsfilm till databasen (1,34 min.)

Idunn Tidsskrifter

Fulltextartiklar ur dryga 60-talet tidskrifter från norska Universitetsforlaget. Samhällsvetenskap, pedagogik, ekonomi, naturvetenskap, omvårdnad och hälsa med flera ämnen. Här hittar du bland annat dessa tidskrifter i fulltext:

International Bibliography of the Social Sciences (IBSS)

Ny referensdatabas som innehåller över 3 miljoner referenser till artiklar i tidskrifter, böcker, bokkapitel, recensioner med mera. Databasen sträcker sig från 1951 till nutid. Den har en tvärvetenskaplig täckning av samhällsvetenskapen med särskilt fokus på antropologi, ekonomi, politik och sociologi.

SAGE Criminology & Criminal Justice

En bok- och videosamling inom kriminologi, polisarbete och brottsprevention. En mycket välmatad resurs med mycket innehåll.

Statista

Statista är en stor internationell statistik- och marknadsdataplattform  med tillgång till mer än 1,5 miljoner statistikrapporter, prognoser, dossierer, och infografik över 80.000 ämnen från mer än 18.000 källor. Plattformen kombinerar ekonomiska data, konsumentinsikt, opinionsundersökningar och demografiska trender.

Zeteo

Juridikdatabas från Norstedts juridik med gott om lagkommentarer särskilt med fokus på polisutbildningen. Här hittar du också författningar, lagar, rättsfall och förarbeten.

Förändringar i befintliga databaser

Fashion Photography Archive

Är en del av Bloomsbury Fashion Central med Berg Fashion Library och Fairchild Books Library. Detta är ett komplement med fotografier från modevisningar under 30 år. Bilderna får användas i undervisning och av studenter. Här hittar du också texter om kända modedesigners och hela modehus.


Följande informationsresurser avslutas

  • Inspec
  • BMJ Simulation technology enhanced learning
  • Polymer library (databasen har upphört)