Huvudmeny
Högskolans monter på Bokmässan 2016

2017-09-26 08:51

Stor bredd i högskolans program under Bokmässan


”Gör vår forskning till din kompetens.” Det är parollen när Högskolan i Borås under torsdagen tar plats på Bokmässan i Göteborg.

Under årets bokmässa anordnar högskolan fyra olika seminarier med fokus på biblioteks- och skolfrågor. Samtidigt fylls den egna montern med ännu fler samtal med forskare inom de båda områdena. Maria Ringbo, universitetsadjunkt vid Bibliotekshögskolan, samordnar högskolans deltagande i mässan.

– Jag är väldigt nöjd med den bredd vi fått till i årets program. Vi har så klart en del programpunkter som berör bildning, som är mässans tema i år. Men vi har också valt att lyfta upp en del andra frågor som vi ser är särskilt aktuella i de sektorer vi vänder oss till. Till exempel kommer våra forskare att diskutera kollegialt lärande, och vi kommer att anordna ett panelsamtal kring hur skolbiblioteket kan ta plats i skolan.

Högskolans monter kommer under mässan att bemannas av forskare och lärare inom områdena biblioteks- och informationsvetenskap samt pedagogiskt arbete, där lärosätet har en stor mängd forskning och utbildning. För tredje året i rad befinner sig montern mitt på det så kallade forskartorget.

– Vi bedriver mycket forskning som är relevant för både skola och bibliotek, och vi tycker att det är viktigt att vår forskning når ut till de verksamheter där den kan göra skillnad. Eftersom vi vet att Bokmässan är ett forum som besöks av både lärare och bibliotekarier, tycker vi att det är en bra plats för oss att vara på. Det är också en plats där vi har möjlighet att delta i det demokratiska samtalet, säger Claes Lennartsson, biträdande akademichef på Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT vid Högskolan i Borås.

Läs mer

Här hittar du mer information om högskolans medverkan i Bokmässan

Läs uttalande: ”Vi står upp för det fria ordet på årets Bokmässa”

Text och bild: Helen Rosenberg