Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Alen Doracic i arrangörsstaben

2020-03-23 16:07

iConference 2020 är igång


Istället för ett myllrande internationellt möte i Borås, har arrangörerna Högskolan i Borås, Oslo Met och iSchools lyckats styra om till ett fullspäckat virtuellt program.

– Vi har program nästan dygnet runt, för att alla deltagare ska kunna vara med och presentera och ta del av konferensen i sin egen tidzon, säger Alen Doracic från Högskolan i Borås.

Från början var målet att ta emot ca 450 deltagare i Borås. Måndag morgon var 380 deltagare registrerade och möjlighet att registrera sig finns kvar, så ytterligare deltagare kan tillkomma.

– Det känns roligt att så många valt att delta även om konferensens upplägg blev i ett annat format.

Merparten av programmet kommer att äga rum den här veckan, men även nästa vecka erbjuds vissa programpunkter i form av så kallade Special meetings.

– Vi ser fram emot en intensiv vecka med internationellt kunskapsutbyte via virtuella presentationer, möten, diskussioner och workshops, avslutar  Alen Doracic.

Till sidan för iConference

Text: Kristina Stålberg

Montage: Högskolan i Borås