Huvudmeny

Adobe Connect

Adobe Connect är ett av högskolans system för eMöten. Du som är student på en distansutbildning, uppdragsutbildning etc. kommer säkerligen att komma i kontakt med webbkonferenssystemet Adobe Connect.

Viktig information

Adobe Flash Playern måste vara version 11.2 eller senare Hämta senaste versionen av Adobe Flash Player (extern länk)

Innan du påbörjar en webbkonferens i Adobe Connect behöver du utföra några tester av din dator.

  1. Du behöver en webbkamera och ett USB headset. En rekommendation är att alltid använda ett USB headset, på så sätt undviks återkoppling/rundgång av ljud. Har du en bärbar dator finns det troligtvis en inbyggd kamera i datorn som kan utnyttjas.
  2. Kontrollera anslutningen från den dator som används: Starta testet följ sedan instruktionerna som visas på skärmen. Du behöver installera ett s.k. Add-in. Det är inget som påverkar din dator på något negativt sätt.
  3. Kontrollera att Adobe Flash Player är installerat på datorn (du behöver version 11.2 alternativt en senare version). Adobe Flash Player kan saknas på Mac datorer. Hämta hem den senaste versionen av Adobe Flash Player.
  4. När du anslutit till ett webbrum utför du ett s.k. ljud- och mikrofontest. Detta moment är mycket viktigt för att ditt eMöte skall bli lyckat.

Du har ett "prova på rum" längst ner på denna site. Klicka på länken och logga in som gäst och gör ett ljud- och mikrofontest och sedan kan du testa en del andra funktioner i webbrummet. Är ni några "kursare" som är intresserade av att prova på webbkonferenssystemet kan ni köra en webbkonferens tillsammans - på några datorer. En liten aktivitet så att säga.

Manualer

Onlinemanualer (svensk version)
English Manuals (Copyright © Adobe Systems Incorporated. All rights reserved.)

Det mest frekventa felet i Adobe Connect hittar du här: Ljudproblem

En rekommendation är att alltid använda ett USB headset

Information om anslutning via iPhone/iPad/iPod/Android

Prova på rum - logga in som gäst: Connect Meeting