Huvudmeny

2017-03-13 16:03

Seminarium drog fullt hus


Senaste CAV-seminariet ”Balans mellan ledning och styrning” lockade många nyfikna besökare. Det banar väg för resten av 2017 som bjuder på fler spännande tillfällen.

Det var nästintill fullt i lokalen när CAV bjöd in till seminarium den 8 mars. Representanter från både akademin och arbetslivet var på plats för att lyssna till Haleh Lindqvist, tidigare kommunchef i Marks kommun och Jan Olausson, kvalitetsstrateg i Borås Stad.

– Vi bor alla i en kommun, men få har insyn i hur de faktiskt leds och styrs. Haleh och Jan gav oss en målande bild av hur ledning och styrning fungerar i praktiken, sa Daniel Yar Hamidi, föreståndare för CAV, efter seminariet.

Under seminariet tackade han av Päivi Riestola som i flera år varit för föreståndade för CAV, men som nu valt att lämna över stafettpinnen.

Boka in 15 maj redan nu
Årets andra CAV-seminarium gästas av ingen mindre än Leif Östling, ordförande för Svenskt näringsliv, tidigare Scaniachef och en av de tongivande förespråkarna för metoden balanserat styrkort (BSC av engelskans Balanced Scorecard).

Östling kommer berätta mer om metoden som tar sin utgångspunkt i att traditionell styrning lagt för stor vikt vid enbart det finansiella perspektivet.

 – Vi är oerhört glada att Leif Östling kommer hit till Borås, det ser jag mycket fram emot, säger Daniel Yar Hamidi.