Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Här hittar du information om den forskning som bedrivs av högskolans professorer, universitetslektorer, universitetsadjunkter och doktorander.

Ramon Garrote

Ramon Garrote

Universitetslektor

Sektionen för pedagogisk utveckling och forskning

Telefonnummer: 033-4354676

Mobilnummer: 0709-957520

E-post: ramon.garrote@hb.se

Rumsnummer: B615

Signatur: RAG

Mitt forskningsintresse gäller användningen av digitala resurser i högre utbildning.

Jag disputerade 2015 avhandlingen heter ”Educational Software in Engineering Education”. Annat publicera material finns publicerat på Digitala Vetenskapliga Arkivet (DiVA) på Högskolan i Borås.

Jag arbetar på Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT vid Högskolan i Borås.

Utmärkelser

El sello de la CUJAE’ - en utmärkelse från Instituto Superior Politécnico José Antonio Echebarria (ISPJAE) 2012. The ‘Innovative and Creative Teaching’ - en utmärkelse från the Rede International e Escolas Criativas, 2012, Orleans, Brazil.

Områden

Öppna lärresurser och det flerfaldigt prisbelönta projekt som universitetslektor Ramón Garrote arbetat med

Projektet hette USo+I där hela kurser baserade på fritt tillgängligt innehåll samlats på USB-minnen för att på så sätt kunna spridas i utvecklingsländer i Sydamerika där datorer och internetuppkoppling delas och kan vara sporadisk.