Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Här hittar du information om den forskning som bedrivs av högskolans professorer, universitetslektorer, universitetsadjunkter och doktorander.

Mohammad Neaz Morshed

Mohammad Neaz Morshed

Doktorand, EU

Sektionen för textilteknologi

E-post: mohammad_neaz.morshed@hb.se

Signatur: momo

Mohammad Neaz Morshed arbetar som doktorand vid Textilhögskolan sedan mars 2019. Han deltar i programmet sustainable management and design for textiles (SMDTex) (om hållbar hantering och design för textilier) i samarbete med Europeiska kommissionens Erasmus Mundus, Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles (ENSAIT) / GEMTEX Laboratory, Frankrike och Soochow University, Kina.

Som en del av SMDText arbetade han för ENSAIT/GEMTEX från september 2017 till februari 2019. Han har en magisterexamen inom textilvetenskap och teknik från Wuhan Textile University, Kina och en kandidatexamen i textilteknik från Southeast University, Bangladesh. Morshed är vinnaren av en tävling inom flerskikt bland textil-, mode- och kläderingenjörsstudenter i Bangladesh och är också belönad som framstående internationell student vid Wuhan Textile University, för att nämna några av utmärkelserna.

Hans huvudområde är ytskikt och funktion för fibrösa material vid tillverkning av multifunktionella och smarta textilier (t.ex. fibrösa katalysatorer för vattenavgiftning, UV-blockerande textilier och biomimetiska textilier), med fokus på miljövänliga och resurseffektiva metoder.

Områden

Forskargrupper

Huvudhandledare