Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Här hittar du information om den forskning som bedrivs av högskolans professorer, universitetslektorer, universitetsadjunkter och doktorander.

Rolf Solli

Rolf Solli

Professor, biträdande

Sektionen för företagsekonomi och textilt management

Telefonnummer: 033-4354335

Mobilnummer: 0701-914816

E-post: rolf.solli@hb.se

Rumsnummer: L416

Signatur: ROSO

Jag arbetar som professor inom forskningsområdet företagsekonomi med fokus på ledning, ledarskap och styrning.

Jag har arbetat vid Högskolan i Borås sedan 2012. Innan dess var jag professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg under perioden 2003-2012. Under nämnda period var jag också föreståndare för Gothenburg Research Institut vilket är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum med ett 50-tal forskare. Under perioden 1986 – 2012 var jag verksam vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs Universitet, som bland annat lektor och prefekt.

För närvarande är jag verksam i tre forskningsprojekt där ett av dem är finansierade av Vinnova och handlar om hållbar stadsutveckling. Andra projekt jag medverkar i är ”Välfärdens organisering nu och sedan” samt Ledarskap i offentlig sektor".

Avhandlingstitel

Ekonomi för dem som gör något. 1991

Områden

Forskargrupper

Centrumbildningar

Centrumbildningen SIIR

Lyssna på Rolf Solli i Retailpodden