Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Golf data analysis (GOATS)


Golf är en väldigt populär sport både för tävling och som hobby. Ny "state-of-the-art"-teknologi som Trackman och ProTracer har nyligen, i kombination med höghastighetskameror, gjort det möjligt att analysera golfsvingar, klubbrörelse och bollens flygsträcka. Kvantitativa studier har redan börjat revolutionera förståelsen för hur bollens flygsträcka påverkas av klubbans väg och klubbladets position när det träffar bollen.

Startdatum

2014-01-01

Slutdatum

2015-03-31

Syftet med projektet är att använda den expertisen som finns i intelligent data analys vid högskolorna i Skövde och Borås. Samtidigt ska projektet utforska en ny domän. Konkret sett kommer maskininlärning och data mining-tekniker användas för att analysera data över svingen och bollens flygrörelse i kombination med högupplöst film.

Projektet kommer att bidra med att undersöka hur avancerad dataanalys och teknologi kan användas för att uppnå "state-of-the-art"-tjänster inom golfdomänen för att stödja både coacher och individuella spelare. Våra förväntade bidrag är till exempel redskap för att förstå golfsvingens mekanik och algoritmer och metoder för dataanalys.

Forskare från Högskolan i Skövde:

Anders Dahlbom och Maria Riveiro