Huvudmeny

Roll To Bag


Genom 3D-visuallisering och augmenterad verklighet kan kunder som handlar kläder och skor online erbjudas en bättre och mer interaktiv köpupplevelse som är anpassad för deras individuella behov. From Roll to Bag-produktionssystemet möjliggör snabb produktion och leverans av kundanpassade varor. Förutom ofärgat material och tillbehör innehåller produktionssystemet inga lager och därmed undviks de problem som ofta är associerade med textila värdekedjor i allmänhet och onlinebutiker i synnerhet.

Startdatum

2015-01-01

Slutdatum

2016-06-30

Projektet finansieras av EU’s forsknings och innovationsprogram Horizon 2020 och med en budget på 80 miljarder Euro är det EU’s största forskning och innovationsprogram någonsin. Målet är att säkra att Europa producerar forskning i världsklass samt tar bra idéer från laboratoriet till marknaden.

Spetskompetens

Projektet ska demonstrera hur virtuell design och försäljningsteknik kan användas inom klädindustrin och hur man med hjälp av sådan teknik kan etablera lokal och kunddriven produktion.

Implementering

Projektets nio deltagande organisationer kommer tillsammans utveckla och testa virtuell design och försäljningsteknik för att visa hur kundanpassade produkter kan levereras på kortast möjliga tid.

Inverkan

Lösningen har som mål att inspirera mode- och sportindustrin till nya lösningar och nya kommersiella tillämpningar som ska stärka deras konkurrenskraft på en global marknad.

Resultat

Lösningen kommer att accelerera och stödja tillväxten i de Europas kreativa industrier, särskilt i konkurrens mot lågkostandsimport och på så vis kan europeisk tillverkning av kläder göras konkurrenskraftig.