Huvudmeny

Scandinavian Eyewear AB

Beskrivning

Scandinavian Eyewear, är ett genuint svenskt företag som gjort glasögon sedan 1948. Det är alltså i mer än 60 år som bågarna designats, produktutvecklats och tidvis också tillverkats, på en och samma plats. Mitt i de djupa skogarna i Jönköping, Småland, Sverige. Det är här våra rötter finns. Det är här flexibiliteten, kunskapen och kvaliteten finns. Det är här vi kan testa idéerna.

Med vårt klassiska varumärke Skaga, som under åren formats av en lång rad framgångsrika svenska designers, vågar vi påstå att vi i allra högsta grad satt vår prägel på Skandinavisk glasögondesign. Vårt arv och en historia som få glasögonvarumärken kan jämföra sig med, innebär att det är ett genuint hantverkskunnande som ligger bakom våra produkter.
Visst är historia och tradition något oerhört värdefullt - men egentligen bara om den används som plattform för att skapa nya visoner. På Scandinavian Eyewear blickar vi hela tiden vidare och strävar efter att ligga i framkant oavsett om det gäller att utveckla material och tekniker eller form och uttryck.

Vår styrka är att vi fokuserar bara på glasögon. Att designa och utveckla bågar av högsta kvalitet, med eleganta designlösningar och omsorg om de små detaljerna. Inget annat. Som företag har vi idag, förutom vårt eget Skaga, flera starka varumärken i vår portfölj. Det är varumärken med olika uttryck och karaktär, men en stark kvalitetsomsorg och ett äkta personligt engagemang är tydliga gemensamma nämnare.

Scandinavian Eyewear är en av marknadsledarna i Norden. Företaget är sedan 1999 en del av Lammhults Design Group.

(Källa: http://www.scandinavianeyewear.se)