Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Om webbplatsen

Om webbplatsen

På denna sida kan du läsa om hur du använder vår webb och hur den är uppbyggd.

Hitta på webbplatsen

Sidhuvudet där du hittar navigeringen, finns med på alla våra sidor. I toppen på alla sidor hittar du också ingångar för Textilhögskolan, Bibliotekshögskolan, studenter och anställda.

Du navigerar på webbplatsen via den svarta listen och dess olika ingångar. Varje ingång i huvudmenylisten har en undermeny som är kopplad till sig där du kan navigera vidare in på våra sidor. Sökfunktionen finner du ovanför den svarta listen.

I sidfoten finner du kontaktuppgifter och ett sociala medier-fält med länkar till de sociala medier vi är med i.

Responsiv design

Sidorna i vår webb är anpassade för visning på många olika skärmar och enheter (så som mobiltelefoner och surfplattor) genom så kallad responsiv design som innebär att sidan anpassar sig efter skärmens bredd. Det gör att du som besökare har tillgång till hela vår webb oavsett om du sitter på bussen och surfar med telefonen eller om du är hemma framför en dator med stor skärm.

Tillgänglighet

Vår ambition är att hb.se ska vara lätt att använda och tillgänglig för så många som möjligt. Därför strävar vi efter att följa de standarder och riktlinjer som gäller inom tillgänglighet för webb. Utgångspunkten är WCAG:s riktlinjer för tillgängligt webbinnehåll (extern länk) och E-delegationens webbriktlinjer (extern länk).

Webbläsare

Webbplatsen visas bäst i en modern webbläsare. Vid användning av äldre versioner kan sidorna avvika en del utseendemässigt.

Teknik

Vi använder oss av EPiServer CMS 6 R2 samt Composer. Sidorna är kodade i HTML5 och css. 

Externa länkar

I vissa fall förekommer länkar från hb.se till externa webbplatser. Högskolan i Borås tar inget ansvar för innehåll eller information på dessa webbplatser utan länkarna finns enbart som en service till våra besökare.

Kontakt

Om du hittar något tokigt eller har frågor gällande vår webb kan du höra av dig till kommunikation@hb.se. Gäller ditt ärende innehållet på en specifik sida är det bästa att vända sig till den som står som sidansvarig på den aktuella sidan.