Huvudmeny

Studentstaden Borås

Borås är en modern, växande studentstad med mysiga uteserveringar, bra barer, schyssta gym, vackra parker och ett spirande kultur- och nöjesliv. Genom nära samverkan mellan akademi och ett attraktivt näringsliv i en stad med närhet till naturen erbjuder Borås en inspirerande miljö för både studier och fritid.

Borås är en perfekt blandning av storstad och småstad. Med bekväma avstånd till allt du behöver och närhet till natursköna omgivningar finns här goda möjligheter för ett rikt studie- och fritidsliv. Borås är textil- och modestaden med många kända företags huvudkontor vilket bidrar till ett omfångsrikt näringsliv.

I den trevliga stadskärnan finner du såväl stora som små företag samt museum och utställningar, teater, konsertscener och sportarenor. Med flera stora parker och friluftsområden som Kypesjön och Ymer kan du motionera, fiska, bada, vandra eller ta en avkopplande dag i naturen. En självklar del av staden är utomhusutställningen No Limit Street Art, där art street konstnärer från hela världen klätt Borås i muralmålningar, skulpturer och installationer.

I Borås är det alltid något på gång! Kolla in kalendariet på Borås Stads webbplats eller läs om aktiviteter och utbud på Borås TME.

Till Borås TMEs webbplats (extern länk)

Till Borås stads webbplats (extern länk)

Kolla in våra studenters smultronställen:

 

Hevi Zada, Sjuksköterskeutbildning

Almås Naturreservat och Rya åsar är perfekta för att få komma ut i naturen och koppla av. Från utsiktspunkten på Rya ser man hela Borås. Inne i stan gillar jag Aroma spa som har en jättefin takterrass. Bästa fiket är Balthazar, det är ett lite finare fik och boulebar med gammaldags stämning.

 Paulo Zaarour, Affärsingenjör inriktning Byggteknik

Mitt bästa smultronställe i Borås är Pitchers. Jag arbetar som bartender där och förutom bra drinkar är det en schysst stämning, inte så formellt utan alltid välkomnande och familjärt. Det är ofta mycket folk i varierande ålder. Det är alltid lätt att hitta folk att umgås med, även om någon kommer dit själv.

 

Beate Granström, Bibliotekarieprogrammet

Jag gillar second handbutikerna Myrorna, Emmaus och Erikshjälpen. Emmaus är min favorit, de har bra kläder, det är välsorterat och finns mycket fint, och på Erikshjälpen har de bäst möbler. Det är särskilt bra för nyinflyttade studenter då de även säljer glas, bestick, tallrikar och annat som kan behövas.