Huvudmeny

Vi uppdaterar webbsidorna under Utbildning. Vi gör ny layout, ändrar strukturen och lägger till nya funktioner. Detta innebär att det kan upplevas rörigt under tiden som vi är inne och arbetar men vi hoppas att du har överseende med detta.

Har du frågor eller tankar om uppdateringen så är du välkommen att höra av dig till oss på Kommunikation via kommunikation@hb.se

Det kompletta kursutbudet för hösten 2018 kommer att visas på webben från och med vecka 8.

Stöd vid funktionsnedsättning

Funderar du på högskolestudier och har en funktionsnedsättning? Högskolan i Borås ger studenter möjlighet att studera på lika villkor.

Kontakta samordnaren Anita Lindahl eller dyslexipedagogen Susanna Hagelberg (för frågor gällande läs- och skrivsvårigheter) i god tid så att vi kan planera för dig. Läs om de olika stödinsatser som kan vara aktuella på sidan vanliga stödinsatser vid funktionsnedsättning.

Kontakt

Anita Lindahl

Anita Lindahl, samordnare för studenter med funktionsnedsättning
Rumsnummer: B 307
Telefonnummer: 033-435 4262
E-post: anita.lindahl@hb.se

 

Susanna Hagelberg
Susanna Hagelberg, dyslexipedagog
Rumsnummer: J436
Telefonnummer: 033-435 4310
Mobilnummer: 0732-305947
E-post: susanna.hagelberg@hb.se

 

Antagning
Om du har en funktionsnedsättning har du möjlighet att bli antagen till högskolan genom individuell prövning. Läs mer om individuell prövning.

Ansökan om särskilt pedagogiskt stöd

När du är registrerad student kan du ansöka om särskilt pedagogiskt stöd via systemet Nais. Läs mer om hur du ansöker.

Studera utomlands

Om du är intresserad av att studera eller arbeta utomlands och har en funktionsnedsättning kan du läsa mer på hemsidan för Independent Living Institute (extern länk).

Sidansvarig : Anita Lindahl

Uppdaterad : 2018-01-12