Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

studenter på campus

Borås är Årets studentstad 2020/2021


Högskolan i Borås är oerhört glada och stolta över att tillsammans med Borås Stad, Studentkåren i Borås och Borås Näringsliv motta utmärkelsen ”Årets studentstad 2020/2021”. Vi har aktivt arbetat för att skapa en miljö där studenter ska trivas, vilket också uppmärksammats i juryns motivering.


Motivering till utmärkelsen 

Den stad som erhåller utmärkelsen Årets Studentstad ska präglas av god samverkan mellan studenter, stad och lärosäte.

  • Utmärkelsen går till en stad som inte räds över nya utmaningar.

  • En stad som alltid har utveckling i fokus.

  • En stad som är stolt över sina studenter.

  • En stad som är beredd att göra allt för att studenterna ska trivas - före, under, och efter sin utbildning.

Borås Stad, Högskolan i Borås, Studentkåren i Borås och Borås Näringsliv bedriver ett strukturerat och kontinuerligt arbete genom sin styrgrupp, Studentstad Borås, och dess tre arbetsgrupper.

Arbetsgrupperna arbetar med olika inriktningar för att skapa förutsättningar för att Borås ska bli en bättre studentstad att leva, bo och verka i. Studenterna har genom studentkåren varit en viktig utgångspunkt i vad som ska diskuteras och prioriteras, vilket gör det tydligt att Borås värdesätter sina studenter.