Huvudmeny

Program ITSM Borås 2019

Årets ITSM-konferens fokuserar på utmaningar i samband med service management och digital tjänsteinnovation utifrån både ett organisatoriskt och tekniskt perspektiv.

Moderator för konferensen är Sarit Monastyrski

Foto av Sarit MonastyrskiSarit är en välkänd profil i Borås och i över 25 år har hennes röst hörts i radion. I dag är hon programledare för Sveriges största aktualitetsprogram, P4 Extra i Sveriges Radio, och leder också eftermiddagsprogrammet i P4 Sjuhärad. Sarit har under flera år även arbetat som konferencier, moderator, föreläsare och gör inläsningar av bland annat ljudböcker.

08:30 Kaffe och registrering

09:00 Konferensens öppnande

Rektor Mats Tinnsten och professor i informatik Stefan Cronholm, Högskolan i Borås.
Mats TinnstenFoto av Stefan Cronholm

09:10 Keynote: ITIL4, Akshay Anand and Philip Hearsum, Axelos

Akshay AnandFoto av Philip HearsumAxelos is the owner of ITIL. During the last years, there has been an extensive effort to update ITIL concerning modern ways of conducting service management. Recently, Axelos released the ITIL 4 edition. In this session, Akshay Anand (product manager) and Philip Hearsum (ITIL portfolio manager) will guide us in order to learn more about the ITIL 4.

10:00 Paneldiskussion

Konferensdeltagarna ges möjlighet att ställa frågor till författarna av ITIL 4.

10:30 Kaffe

10:50 Interaktiv session 1: ITIL and Service Management, Philip Hearsum, Akshay Anand

Foto av Philip HearsumFoto av Akshay Anand

11:50 Utbildning i digital tjänsteinnovation, Stefan Cronholm, professor i informatik, Högskolan i Borås

Foto av Stefan Cronholm

12:00 Lunch

13:00 Digital tjänsteinnovation – vad är det?, Hannes Göbel, Högskolan Borås

Foto av Hannes GöbelDigitala tjänsteinnovationer påverkar människors sätt att leva, de påverkar företags arbetsprocesser, och de kan förändra hela sektorer. Men vad är det egentligen för skillnad på traditionell innovation och digital tjänsteinnovation? Vad betyder de olika begrepp som diskuteras i samband med fenomenet? Som en introduktion till eftermiddagens presentationer kommer Hannes Göbel, Högskolan i Borås, att besvara dessa frågor ur ett akademiskt perspektiv. Hannes Göbel sitter i styrelsen för itSMF och är föreståndare för Centrum för Digitalisering vid Högskolan i Borås.

13:20 Digital tjänsteinnovation i praktiken, Daniele Cassani, Bybrick

Daniele CassaniInnovation är en av vår tids största hype och en drivare av digital transformation, men innovation är också en av vår tids största dilemman.

Ett dilemma där många företag känner pressen att förnya sig och går bort sig då de satsar stora summor på att ta fram en Proof of Concept eller prototyp som sedan måste designas om från grunden för att möjliggöra industrialisering och storskalighet. Under denna presentation får du tips på hur man lyckas med balansen mellan att satsa hårt och riskera att förlora pengar eller att gå fram lite mer försiktigt med risk för att innovationen aldrig blir verklighet.

13:45 Data-driven digital innovation, Rikard König, Ekkono Solutions och Högskolan i Borås

Foto av Rikard KönigRikard König kommer särskilt att prata om ’Cross-industry standard process for data mining (CRISP-DM)’. CRISP-DM är som en processmodell, vilken beskriver populära ansatser som används i samband med data mining. Rikard kommer både att beskriva modellen samt berätta om erfarenheter från tillämpning.

14:05 Tjänsteinnovation i en produktorienterad bransch, Jonas Landström, Volvo Cars

Johan Landström

 

 

14:45 Kaffe

15.00 Interaktiv session 2: Digital tjänsteinnovation, Peter Hero och Leif Andersson

Frågor och diskussioner om hur ITIL4 kan stödja digital innovation.
Foto av Peter HeroFoto av Leif Andersson

15.50 Avslutning, Stefan Cronholm, professor i informatik, Högskolan i Borås

 

Ladda ner programmet som pdf