Huvudmeny
A heart of flags. Image: Colourbox

International Week 2017

2-4 oktober anordnar International Office för andra året en International Week för högskolans studenter och personal.Veckan syftar till att lyfta Högskolan i Borås arbete inom internationalisering och utbytesverksamhet. Nedan finner du ett preliminärt program.

Måndag 2 oktober

International Fair

Möt världen i Borås och lär dig mer om möjligheterna för att åka utomlands under din studietid. Högskolans studenter från olika delar av världen presenterar sina länder och universitet, och bjuder på traditionell mat. International Office kommer också att finnas på plats för att visa vilka möjligheter det finns inom internationalisering för studenter och anställda.

Tid: 11:00-13:00
Sal: Vardagsrummet, Akademiplatsen 1 (Sandgärdet)

Tipspromenad

Under International Week kan du delta i en tipspromenad anordnad av International Office. Frågorna är relaterade till internationalisering och du har möjlighet att vinna fina priser. Tipspromenaden är tillgänglig för högskolans studenter och personal under hela eventet och avslutas 13:00 på onsdagen.

Tid: 11:00
Sal: Start vid rum B309

The classroom as a cultural interface (Workshop)

Denna workshop riktar sig till undervisande personal som önskar utforska strategier och möjligheter för att ta tillvara på inresande studenter i klassrummet. Workshopen kommer beröra på vilka sätt lärare kan engagera och stötta internationella studenter.

Tid: 13:00--14:30
Sal: A315
Språk: Engelska

Presentation av SIDA alumni

Vad kan du göra inom ramen för Minor Field Studies? Sofia Cederfeldt, SIDA alumn och MFS-stipendiat, presenterar sin fältstudie i Sydafrika 2016 samt sitt uppdrag inom SIDA-alumni-verksamheten. Föreläsningen berör globala utvecklingsfrågor med fokus på olika förutsättningar, orättvisor, (o)jämlikhet och hur hållbar konsumtion kan spela en stor roll i dessa frågor (Fairtrade och vad det innebär).

Tid: 15:30--17:00
Sal: H302
Språk: Svenska

Språkcafé

ESN Borås och EVS anordnar ett språkcafé där du har möjlighet att träffa inresande studenter och volontärer för att lära dig ett nytt språk eller förbättra ett du redan kan.

Tid: 17:00--19:00
Sal: Entrén vid Textile Fashion Center

Tisdag 3 oktober

Frukostmöte med alumner från Invandrarakademin

Studenter med utländska akademiska utbildningar som har läst behörighetsgivande kurser i svenska som andraspråk och samhällskunskap på Högskolan i Borås berättar om sina vägar på arbetsmarknaden i Sverige. Lyssna på deras berättelser om att ta sig till ett nytt land med sin akademiska utbildning, att lära sig ett nytt språk och stå sig stark på den svenska arbetsmarknaden. Deltagare bjuds på kaffe/te och smörgås.

Tid: 08:00--09.00
Sal: A315
Språk: Svenska

Hur kan du bli en bättre ledare? (Workshop) 

Karriärservice bjuder in studenter till en workshop "How to lead yourself" om självledarskap. Workshopen syftar till att hjälpa dig att hitta dina egna värderingar, att ta mer långsiktiga och medvetna beslut och att se dig själv som en ledare. Vi använder oss utav en app, deltagare ska ta med en smartphone eller motsvarande digtialt verktyg.

Tid: 09:00--11.30
Sal: A315
Språk: Engelska
Anmälan krävs, platsbegränsning. Anmäl dig till workshopen

Inspirationssevent om möjligheter till utlandsstudier och praktik

Vad innebär det att resa iväg till ett annat land under sin utbildning? International office välkomnar studenter till ett inspirationsevent där olika utlandsmöjligheter presenteras. Målet med eventet är att informera och inspirera studenter till att resa och studera eller genomföra praktik utomlands. Studenter som varit iväg på utbyte samt representanter från rekryteringsbolag kommer att finnas med under eventet och bjuda på inspiration. International office bjuder på dryck och enklare förtäring. Intresseanmälan till inspirationseventet sker via e-post till exchange@hb.se senast den 1 oktober. Meddela ditt namn, utbildningsprogram samt eventuell specialkost.

Tid: 16:00--18:00
Sal: C203
Språk: Svenska

Onsdag 4 oktober

Making sense of it (Workshop) - Inställd

Är du obekant med att studera i Sverige sedan tidigare? Är du förväntansfull inför de utmaningar och möjligheter som det innebär med att studera i ett nytt land, men osäker på vad det innebär att studera på högskola i Sverige? I denna workshop kommer vi att diskutera just detta samt några av de akademiska rutiner som du kan tänkas möta som student. Alla deltagare bjuds på en lättare frukost.

Tid: 08:00--09:30
Sal: A315
Språk: Engelska

GEM

Rubriken för höstens andra GEM är "Internationalisering inom högskolan och pågående utredningsarbete".

Tid: 13:00--15:00
Sal: M404
Språk: Svenska