Huvudmeny

Aloka2015

Det är en ära för oss på Högskolan i Borås att i år få arrangera nätverksträffen för karriär och alumnfrågor inom högre utbildning. Träffen kommer att gå av stapeln den 23-25 september och temat för året är ”Studentens lärande i centrum”.

Vi tänker att våra professioner på olika sätt spelar en viktig roll för studenterna under och efter utbildningen när de formar sin framtid. Programmet under nätverksträffen hoppas vi kommer att beröra hållbarhet, kopplat till ekonomi, sociala aspekter och miljö. Hur skapar vi tillsammans med utbildningarna, studenterna och alumnerna en hållbar arbetsmarknad. Temat kan även kopplas till hur vi arbetar med att utveckla generella kompetenser, professionalism, kvalitet och hållbara studenter. Men även hur alumnen kan vara en del i den fortsatta utvecklingen av det ”egna” lärosätet och det livslånga lärande.

Programmet för de tre dagarna är spikat och vi hoppas att ni finner det intressant. Vi har byggt programmet utifrån synpunkter från utvärderingen från Aloka2014 i Östersund. Synpunkter och tankar i nätverket som framkommit samt på de Goda exempel som kommit in från lärosäten runt om i landet. Vi hoppas även på bra och utvecklande informella samtal under de tre dagarna i Borås.

Trevliga aktiviteter

Hjälp oss gärna att sprida detta för såklart vill vi visa upp vårt vackra lärosäte för så många som möjligt. Vi lovar er en händelserik och kreativ nätverksträff med roliga sociala aktiviteter som grädden på moset. Ni kommer att ges möjlighet att se skulpturstaden Borås och Lars Wallins utställning ”Fashion stories”. Ni kommer även få en rundvandring på Textilhögskolan med dess unika maskinpark, shoppa unika designprodukter på Fashion Gallery och besöka Smart Textiles showroom. Om allt går vår väg så slipper ni använda paraply.

Vid frågor eller funderingar får ni gärna kontakta Aloka2015@hb.se

Vi ser framemot intressanta möten!

Susanne Håkansson & Jonas Andersson