Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Ledare framför grupp

CAV-seminarium om Vinnande ledarskap

Välkommen till ett nytt seminarium inom Centrum för arbetsliv och vetenskap, CAV, som denna gång kommer att handla om ledarskap. Författarna av nya boken Vinnande ledarskap Margareta Oudhuis från Högskolan i Borås och Stefan Tengblad från Högskolan i Skövde får sällskap av Håkan Mild, som skrivit ett av bokens kapitel.  

Vinnande ledarskap presenterar vad som gör elitidrottsklubbar långsiktigt livskraftiga och hur deras ledarskap och organisering kan inspirera arbetslivet. Forskarna har följt åtta framgångs­rika klubbar för att hitta svaret, bland dem IFK Göteborg och Elfsborg, Sävehofs dam- och herrlag, Färjestad BK och Luleås båda basketklubbar.

- Området är outforskat i Sverige och vi ville ta fram kunskap om hur framgångsrika elitidrottsklubbar leds och organiseras och hur arbetslivet i stort kan inspireras av dessa, förklarar Margareta Oudhuis.

Tidigare har de studerat företag som Volvo och Scania. Skillnaden mellan idrottsklubbar och företag är att de är medlemsstyrda och mycket påpassade av sin omgivning. Under seminariet berättar de om sina erfarenheter och resultat från sin forskning.

- Det finns mycket att lära från idrottsklubbarna, de är väldigt skickliga på det de gör och de har ett smittande engagemang. Idrottsrörelsen är också Sveriges största folkrörelse med tre miljoner medlemmar, säger Stefan Tengblad.

För att bidra med idrottsvärldens perspektiv föreläser Håkan Mild, tidigare fotbollsspelare och sportchef i IFK Göteborg, och som skrivit ett av kapitlen i boken.

- Jag kommer berätta om mina erfarenheter av hur man som ledare skapar stabilitet i en känslostyrd organisation så som idrotten.

Seminariet hålls den 14 maj klockan 14:00-16:00. I mitten bjuder vi på fika och i slutet finns chans att ställa frågor samt diskutera med föreläsarna. Vinnande ledarskap släpps i slutet av april.

Datum: 14 maj

Tid: 14:00-16:00

Plats: Sal M402, Högskolan i Borås (Byggnad Sandgärdet)

Anmälan

Anmäl dig här. 

CAV-logotype