Europeisk sommarskola i informationsvetenskap

The European Summer School on Information Science (ESSIS) är en intensiv undervisningsvecka för studenter som i dag läser på kandidatnivå, men som funderar på att fortsätta med studier inom informationsvetenskap. Veckan innehåller kortare introduktionskurser inom informationsvetenskap, som är förberedande för studier på masternivå. Du som student har här en möjlighet att få träffa studenter och lärare från flera andra europeiska länder.

Program

Kurserna under ESSIS-veckan kommer att ta upp följande områden:

  • Informationsvetenskapliga frågeställningar
  • Forskningsmetoder i informationsvetenskap
  • Informationssökning och -åtkomst
  • Utvärdering av informationstjänster

Dagarna under veckan kommer att bestå av förmiddagar med interaktiva föreläsningar och eftermiddagar med grupparbeten. Utanför studierna kommer det att ges möjlighet att uppleva den historiska staden Graz.Vi kommer också att besöka biblioteket Admont Abbey, som är det äldsta biblioteket av sitt slag, och naturparken "Gesäuse" med sina unika och pittoreska klippiga berg.

Stipendium

Flertalet stipendier finns nu tillgängliga för studenter som vill påbörja masterstudier inom informationsvetenskap. De flesta stipendiater kommer att nomineras av de lärosäten som deltar i EINFOSE-projektet: Universitetet i Osijek, Högskolan i Borås, Universitetet i Graz, Universitetet i Hildesheim, Hacettepes universitet i Ankara, Universitetet i Barcelona, Universitetet i Pisa och Universitetet i Ljubljana.

>> Mer om EINFOSE-projektet (extern engelskspråkig sida)

De utvalda stipendiaterna kommer att få kost och logi i "Bildungshaus Mariatrost" (5 nätter) och resekonstnader upp till 275 € betalda baserat på utgifter. Registreringsavgift för de nominerade studenterna ligger på 90 €, vilket inkluderar kost och logi under hela sommarskolan. Övriga studenter kan registrera sig till en avgift på 250 €, och antas i mån av plats.

Bildungshaus Mariatrost

Alla deltagare kommer att bo i antingen enskilda eller delade rum i Bildungshaus Mariatrost, som är beläget precis nedanför den historiska basilikan Mariatrost. Både måltider och lektioner kommer att äga rum i samma fastighet.  

>> Mer om Bildungshaus Mariatrost (extern tyskspråkig sida)

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 16 mars. Kontakta Alen Doracic för mer information.

Till Alen Doracics kontaktuppgifter.