Huvudmeny
ITSM Borås 2016. 5-årsjubileum.

Konferens IT Service Management Borås 2016
Tema: Service Management – ständiga förbättringar från ett kundperspektiv
Arrangörer: Högskolan i Borås och itSMF

Temat för Konferensen IT Service Management Borås 2016 är ”Service Management – ständiga förbättringar från ett kundperspektiv”. Vi är mycket stolta över att kunna presentera H.K.H. Prins Daniel som en av talarna i vårt jubileumsprogram. Prins Daniel kommer att tala om entreprenörskap som är en av hans hjärtefrågor. Vi är också mycket glada över att kunna presentera Kaimar Karu som öppningstalare. Kaimar Karu är huvudförfattare till nyligen utgivna ITIL Practitioner. Programmet innehåller också en unik möjlighet att ställa direkta frågor till Kaimar Karu och ITILs portfolio manager Philip Hearsum. Vi är också mycket stolta över att kunna presentera föredragshållare från både näringsliv och akademi som ligger i framkant när det gäller kund- och tjänsteperspektiv på IT Service Management. Programmet kommer att innehålla flera olika exempel på hur man arbetat med kundrelationer och ständiga förbättringar. Ta därför tillfället i akt att besöka ITSM Borås 2016 för att delta i en unik samverkan mellan akademi och näringsliv och få inspiration och idéer och följa utvecklingen av ”best practice”. Konferensen riktar sig till företag, offentlig sektor och lärosäten oavsett bransch och inriktning.

IT service management handlar om att skifta från ett snävt teknik- och leverantörsperspektiv till ett kund- och tjänsteperspektiv. Att ha ett kundperspektiv innebär att leverera resultat som ligger till grund för att kundvärden kan skapas. Idag talas det allt mer om att kundvärden är något som skapas av kunder och leverantörer tillsammans. Begrepp som ’co-creation’, ’co-innovation’ och ’ co-production’ blir allt vanligare.

En avgörande skillnad mellan ett produktperspektiv och ett tjänsteperspektiv är att ett produktperspektiv betraktar en tjänst som en ”add-on” till en fysisk produkt (t ex ett IT-system). D.v.s. det är produkten som är i fokus och tjänsten är sekundär. Att ha ett tjänsteperspektiv innebär att det är tjänsten som är den värdeskapande faktorn i en affärsrelation. Betydelsen av att vara kund- och tjänsteorienterad har uppmärksammats av flera dominanta aktörer inom IT Service Management. T.ex. har Axelos, som äger ITIL, nyligen utgivit ’ITIL Practitioner’ som har ett uttalat kund- och tjänsteperspektiv som syftar till att öka kundvärden och stärka kundrelationer.

Välkommen!

Datum

Onsdagen den 28 september, 2016

Plats

Högskolan i Borås, Allégatan 1, Borås
Lokal: Sparbankssalen, byggnad M, sal M204

Se karta

Pris

495 SEK exkl. moms (620 SEK inkl. moms). Medlemmar i itSMF betalar 395 SEK exkl. moms (495 SEK inkl. moms). I priset ingår lunch och kaffe.

Anmälan

Till anmälningsformulär

Logotyper för Högskolan i Borås och itSMF.se