Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Förskollärarutbildningen firar 50 år med jubileumsår

När förskollärarutbildningen i Borås fyller 50 år slår högskolan på stort med en serie arrangemang. Under 2015 kommer bland annat barnen i förskolan bjudas in till firande och en jubileumsbok ser dagens ljus.

Som en del av programmet anordnar Högskolan i Borås Barnens dag den 21 maj. En dag då stadens förskolebarn bjuds in för att utforska och upptäcka tillsammans med sina förskollärare och blivande pedagogiska proffs vid Högskolan i Borås.

Samtidigt görs samma sak i vid Campus Varberg där Högskolan i Borås också bedriver förskollärarutbildning, varpå Varbergs förskolor bjuds in.  

För att ytterligare uppmärksamma 50-åringen släpps en jubileumsbok i september. Boken är författad av Birgitta Davidsson, Anngerd Lönn Svensson, Camilla Carlsson, Marie Lundgren, Christina Rask Svensson, Lena Tyrén, Iréne Arvidsson och Nina Rapinoja Johansson.

Under året kommer även ett antal föreläsningar hållas med fokus på forskning om yrkesrollsrollen som förskollärare, synen på barn och ämnesinnehållet i förskolan.  

Kontaktperson: Irene Arvidsson, 0708-164274, irene.arvidsson@hb.se