Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

Nationell verkstad för hållbara livsstilar 2019


Tid: 2019-10-23 10:00 — 2019-10-24 16:00
Plats: Vestindien, Textile Fashion Center Borås
Evenemangstyp: Konferens

Loogtyp Nationell verkstad2019

Den 23-24 oktober i Borås gör vi oss redo att möta framtiden på ett innovativt, klimatsmart och hållbart sätt. För du vill väl inspireras att hitta möjligheterna med en hållbar konsumtion?

Vi har nöjet att välkomna professorn med rockstjärnestatus Micael Dahlen, som key note speaker och en av flera spännande talare under dagarna. Han har blivit framröstad till näringslivets populäraste föredragshållare och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Han är ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm och expert på våra beteenden om varför vi gör som vi gör, och hur vi kan påverka det. Han är författare till ett flertal böcker, nu senast ”Starkt kul”, om att förändra vanor och bli en vardagsninja. 2017 utsågs han till vinnare av Mensapriset.

Om konferensen
I år fokuserar konferensen på konsumtion som gör det lätt att leva hållbart, med koppling till vilka värden som kan skapas för både privatpersoner, företag, kommuner och andra organisationer. Konferensen vänder sig till deltagare från offentlig och privat sektor, akademi och ideella föreningar runt om i Sverige. Som deltagare får du upptäcka samtida och framtida trender inom konsumtion under två spännande dagar i Borås. 
 
Utgångspunkten är morgondagens konsumenter, de nya konsumtionsmönster som växer fram och hur företag och organisationer kan ställa om för att skapa nya värden som möter dessa behov. Inriktningen på konferensen är att ge ny kunskap men framför allt bättre redskap och metoder  för hållbar livsstil och hållbar konsumtion. Du kommer att få ta del av aktuell forskning och lärande exempel samt möjlighet att testa dina egna idéer inom hållbara konsumtionsmönster och affärsmodeller. Teori varvas med praktik i form av föreläsningar, panelsamtal och fyra valbara workshops: om mode, inredning, kvarterets konsumtion och semester. 

Konferensen, som arrangeras av Science Park Borås i nära samarbete med Borås Stad, kommer också att ge dig möjligheter till fördjupning och dialog kring hur framtidens hållbara affärsmodeller kan se ut.  Du får dessutom ägna dig åt en unik framtidsstudie av morgondagens konsument, som Kairos Future tagit fram på uppdrag av oss och Västra Götalandsregionen. 

Första dagen avslutar vi med mingel, middag och framträdanden på temat cirkulära affärsmodeller i matsektorn. Värd för middagen är Borås Stad.

Andra dagen har vi fokus på verkstad. Med kunskap från inledningsdagen och med olika teman fokuserar vi på utmaningar där vi gemensamt hittar lösningar med hjälp av olika modeller, kreativa processer och metoder.

Utöver detta anordnar vi på förmiddagen den 23 oktober ett föreläsningspass om Sustainable Consumption (på engelska), som är gratis och öppet för allmänheten. Läs mer här.

Välkommen!

Läs mer och anmäl dig (extern länk till konferensen hemsida.