Huvudmeny

2008-06-24 16:04

Nu kan du beställa fjärrlån direkt i LIBRIS


Nu kan du beställa dina fjärrlån direkt i LIBRIS utan att behöva klippa och klistra information till beställningsformulären för fjärrlån.

Allt som krävs är att du i LIBRIS gör en inställning av ditt favoritbibliotek. Det gör du på LIBRIS webbplats http://libris.kb.se under "Anpassa", välj "Mina bibliotek" och gör dina inställlningar. Som favoritbibliotek är det bra att välja det bibliotek som du normalt använder.

När du gjort ditt val av bibliotek kommer ditt favoritbibliotek listas överst bland biblioteken när du tittar på en framsökt bok. Du kan då se information som: hur många exemplar av boken som finns, var boken är placerad samt om den finns inne för lån.

Om boken inte finns på ditt favoritbibliotek, kan du beställa ett fjärrlån. För att beställa ett fjärrlån klickar du på "Fjärrlåna/beställ" som du hittar under fliken "Hitta", därefter på "Beställningsformulär" och du skickas vidare till inloggningssidan för våra fjärrlåneformulär. Väl inloggad kommer du att märka att formuläret redan är ifyllt med information om den bok du valt!

Detta fungerar p g a att en cookie sätts på din dator. Om du ställt in webbläsaren så att historiken rensas när den stängs ner kan du behöva göra inställingen på nytt när du vill använda funktionen igen.

Text och bild: Klaz Arvidson