Huvudmeny

2008-07-21 15:03

Telefonsamtal välkomnar nya studenter


Studenter som ska börja studera ett program till hösten kan förvänta sig att få ett samtal ifrån Högskolan i Borås. Just nu sitter nämligen 17 studenter på eftermiddagar och kvällar och ringer runt till ca 2000 nyantagna för att välkomna dem.

Studentring, som det kallas för, genomförs varje år och har blivit en uppskattad aktivitet för de nyantagna studenterna. De blir uppringda och får chansen att ställa frågor om utbildningen, boende och om annat inför höstens programstart.

Malin Hansson, projektledare för studentring – De nya studenterna tycker oftast att det är roligt att vi ringer och anser att det är ett bra initiativ från högskolans sida, berättar Malin Hansson, projektledare för Studentring.

– Vissa kan bli lite ställda och kanske inte har några frågor omedelbart. Då finns det möjlighet att bli uppringd igen.

Varierande frågor

Frågorna varierar ofta beroende på vilket program som studenterna ska läsa, menar Malin Hansson.

– Exempelvis så har textilstudenterna, förutom de vanliga frågorna om boende, Borås som stad och om hur mycket föreläsningar det är i veckan, även mer ingående frågor om t.ex. vilka olika slags maskiner som används i utbildningen.

Det är inte bara de som blir uppringda som uppskattar Studentring. Även studenterna som ringer tycker att det är roligt.

– Många av ”ringarna” har även ett jobb under dagen. Men de tycker att det är så kul att de jobbar dubbelt för att få möjlighet att kunna prata med de nya studenterna, säger Malin Hansson.

Välkomstmappar  

Alla nya studenter får även en mapp med broschyrer och information som är viktig inför hösten. De ca 2000 mapparna har packats flitigt av Claudette Sahlberg och hennes dotter Cajsa i ett par veckor under sommaren.

2008-07-22-Packning.jpg

Text och foto: Therese Rosenblad