Huvudmeny

2008-08-29 21:00

MOPED grillade korvar och fackfolk


Med öppna armar välkomnade Sebastian Spogardh, ordförande i MOPED - kårsektionen för studenter vid institutionen för pedagogik, nya studenter till aktiviteter vid Kypesjön. Förutom grillad korv bjöds det även på möjligheten att träffa fackliga representanter från två olika förbund.

Lek blandades med allvar då nya studenter vid institutionen för pedagogik bjöds in av sin kårsektion MOPED för att umgås vid Kypesjön. Ordförande Jesper inledde aktiviteten med lite information om introduktionen och presenterade MOPEDs styrelse för de samlade "nysarna", som de nya studenterna kallas under de första veckorna.
Med på aktiviteten var också representanter från Akademikerförbundet SSR och Lärarförbundet, för att informera om fackets arbete och om möjligt värva lite nya medlemmar.

Lina Lundberg och Jennya Ek från Akademikerförbundet SSR samt Linnea Dahlgren för Lärarförbundet

Till vänster: Lina Lundborg och Jenny Ek representerade Akademikerförbundet SSR.
Till höger: Linnea Dahlgren var för dagen taleskvinna för Lärarförbundet.

Hård kamp

Aktiviteterna inleddes med en klassisk tramp-lek som ställer höga krav på koordination och balans. Till publikens stora förvåning förlöpte den skadefritt och Daria stod som hyllad segrare när alla andra fallit till marken.
Eva, Sara och Helena läser på OPUS-programmet och njöt av vädret. På frågan om vad de tycker om introduktionen svarar Sara:
- Det har varit skitkul! Får man säga så?
Eva och Helena håller med, även om de hoppas att ännu fler klasskamrater skall komma med på aktiviteterna under introduktionens andra vecka.

Daria vann feltrampet - Helena har kul under introduktionen

Till vänster: Daria vann feltramstävlingen i hård konkurens och mottog det hemliga priset.
Till höger: Eva, Sara och Helena trivs i sensommarsolen.

Ett bra sätt att lära känna varandra

Huvudsyftet med introduktionen är så klart att man skall ges möjlighet att snabbt lära känna sina klasskamrater.
Amanda, Evelina, Hanna och Anand är går i samma klass på OPUS programmet. De är fler än 50 personer i klassen så de är ofta uppdelade i arbets- och seminariegrupper. OPUS, Organisations- och personalutvecklare i samhället, har de valt därför att utbildningen verkar intressant och ger många olika möjligheter till arbete efter examen. 

Solen skiner på PEDs studenter.

Till vänster: Solen sken på PEDs studenter, precis som det skall vara.
Till höger: Anand har funnit sig väl tillrätta, omgiven av Amanda, Evelina och Hanna.

Text och foto: Erik Wasselius