Huvudmeny

2008-08-18 08:43

Modestudenter sätter Borås på modekartan


– Om Antwerpen nådde framgång via sex designers, så kan man säga att Borås har tolv. Trendanalytikern Cay Bond öste beröm över Textilhögskolans avgångsstudenter i TV 4:s frukostmorgon nyligen.

Det hon syftar på hände för tjugo år. Då ritade sex designer från Antwerpen om den internationella modekartan. Sedan dess har den belgiska hamnstaden producerat några av modevärldens största namn. Och nu tror Cay Bond att de tolv modeskaparna från Borås ska göra detsamma. Även deras lärare i modedesign Clemens Thornqvist lovordades som den person som arbetat med det nya tänket med fokus på designprocessen.

Här kan du se inslaget som visades den 30 juni under rubriken ”Mode från Borås”:

Studenter efter visningenMode i rörelse

En av de duktiga tolv är, Eva Åkerstedt. Hon fanns på plats i studion och berättade om hur hon kombinerar film och mode. Hon jämför det med musikvideos fast modevideos.

– I mitt examensarbete har jag skapat små korta filmer som representerar ett plagg. Film är ett sätt för mig att jobba i designprocessen.

Cay Bond beskriver Eva Åkerstedts arbeta som en definitiv textilkänsla. Se inslaget med Eva Åkerstedt den 30 juni under rubriken ”Mode i rörelse”.

Text: Annie Andréasson
Foto: Jan Berg