Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2008-08-12 10:50

Ärofyllt pris till THS-student


I årets upplaga av Designers’ Nest, en utställning och tävling för studenter från de stora designskolorna i Norden, gick andra platsen till Textilhögskolans modedesignstudent Marlene Schön. – Det är ett erkännande för det jag arbetat mycket hårt med, säger Marlene Schön.

Marlene Schön var en av sex designers från Textilhögskolan som deltog i Skandinaviens största modemässa i Köpenhamn, studenterna examinerades under våren.
– Jag är oerhört förvånad men självklart väldigt glad över utmärkelsen, säger Marlene Schön. Det är alltid roligt när det är fler som tycker att det man gör är bra.

– Jag kommer dessvärre inte ihåg hela motiveringen. Jag var så chockad över att ha vunnit andra pris, men jag fick ett gott omdöme för hela konceptet. Jag tror också att de såg till allt det arbete jag lagt ner på skrädderiet.

Under Designers’ Nest visade Marlene Schön upp tre outfits från sin examenskollektion ”Controlled Self-Mutilation”. Marlene Schön beskriver själv sin kollektion:
– Kort sagt består kollektionen av väldigt dressade plagg med mycket svart.

I den närmaste framtiden ska Marlene Schön först och främst göra klart några saker på Textilhögskolan.
– Sen börjar jag mitt nya jobb som designassistent på Lindex i Göteborg, avslutar hon glatt.

Fakta

Modemässan CPH Vision startades 1998 med syftet att visa upp dansk och skandinavisk design för inköpare, designers och trendsättare från hela världen. Modemässan har under de senaste åren kompletterats med Designers’ Nest, en utställning och tävling där studenter från de stora designskolorna i Norden exponerar sina examensarbeten.

Text: Johanna Adamsson
Foto: Henrik Bengtsson