Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2008-08-28 12:00

Kulturella skillnader


Den svenska platta organisationsmodellen och svenskarnas inställning till att prata engelska stod bland annat på dagordningen när Institutionen för data- och affärsvetenskap (IDA) hade sitt årliga välkomstmingel för de nya utbytesstudenterna.

2008-08-29_kinesiska_studenter

Ljusgården fick stå värd för evenemanget som hälsade strax över 30 utbytesstudenter från 3 världsdelar välkomna till Högskolan i Borås och IDA. Under välkomstminglet introducerades de nya studenterna för svenska kulturella företeelser såsom det ofta använda tack, men även en kortare introduktion till några av höstens kurser stod på schemat.

Minglet avslutades med ett annat kulturellt svenskt begrepp ”fika” som dock bjöd på både kinesiskt thé och amerikansk dricka, förutom kakor och kaffe. Under minglet kunde även studenterna bekanta sig mer med sina blivande lärare och kurskamrater såväl som svenska studenter som planerar sina utbytesstudier under hösten för avfart våren 2009.

Text och foto: Daniela Ölmunger