Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2008-12-05 07:48

Sista spiken för i år


Årets sista spikning i högskolans bibliotek gick bra. Trots att björkarna saknade det förborrade hålet så satt Torbjörn Ljungkvists avhandling på plats efter bara några sekunder.  Som traditionen bjuder så hade kollegor från Institutionen för data- och affärsvetenskap samlats för att bevittna spikningen.

Forskaren Torbjörn Ljungkvist har utgått från en central fråga i svensk politik - hur kan man främja tillväxten? Ett sätt är entreprenörskap. Han har i sin avhandling intresserat sig för de möten som sker mellan expert och entreprenör i rådgivningssituationer.

– Vi vet egentligen inte så mycket om dessa möten. Jag har varit med och observerat, analyserat videoinspelningar och gjort intervjuer med entreprenörer och experter.

Torbjörn Ljungkvist har utfört studien inom det stödprogram som CONNECT/Väst och CONNECT/Sjuhärad erbjuder tillväxtföretag.

– Det visade sig bland annat att det är viktigt att rådgivningen anpassas till den fas affärsprojektet befinner sig i. En del entreprenörer uppfattar råden som icke konstruktiva, medan en del tycker att råden de får är värdefulla.

Affärsrådgivning - Samspel mellan entreprenör och experter är titeln på Torbjörn Ljungkvists avhandling. Han disputerar om knappt två veckor onsdagen den 17 december kl.13-15. Disputationen äger rum i CG-salen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Fakultetsopponent är professor Per-Olof Berg.

Text och foto: Jennifer Liljenvald Tydén