Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2008-07-29 10:50

Klicka för klimatet


Dra ut telefonladdaren när den inte används, ta tåget istället för flyget och köp närproducerade grönsaker – det är bara några få av de saker du kan göra för att förbättra klimatet. I samband med arrangemanget ForskarFredag anordnas nu en tävling på webben där du kan vinna klimatsmarta priser genom att avge löften om hur du ska spara koldioxid.

Klimatklicket vill uppmuntra den enskilda människan att minska sin påverkan på klimatet genom enkla åtgärder som ska minska koldioxidutsläppen.

ForskarFredag äger rum den 26 september men redan nu kan du avge dina klimatlöften på webben. Gå in på www.forskarfredag.se/klimatklicket och berätta hur du tänker göra för att minska påverkan på klimatet. Samtidigt som du är med och tävlar om klimatsmarta priser så bidrar du även till kampen mellan de 18 orter som arrangerar ForskarFredag, däribland Borås.

Än så länge har 1533 löften avgetts vilket sparar Sverige omkring 195 ton koldioxid. Klockan 09:00 i morse hade Borås avgett löften om att spara totalt 5977,4 kg koldioxid.

Fakta

ForskarFredag är en del av EU:s Researchers´ Night – en europeisk vetenskapsfestival som äger rum den 26 september 2008 i hela Europa. Programmet för ForskarFredag Borås finner du på www.boras.forskarfredag.se

Text: Johanna Adamsson