Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2008-07-18 15:46

Nya studenter tjuvkikade på högskolan


Efter två tillfällen av högskolans sommartorsdagar är det ett faktum. De blivande studenterna uppskattar möjligheten att få en förhandsvisning av högskolan och av Borås. – Det är en himla bra idé! Man vill gärna se högskolan innan man börjar, säger Sofia som ska utbilda sig till sjuksköterska med siktet på ambulans.

Under de senaste torsdagarna har högskolan bjudit in blivande studenter för att få se högskolan, få information och bli bjudna på mat. Intresset har varit stort, nästan 100 blivande studenter deltog under de två torsdagarna den 10 och 17 juli. Många av deltagarna har dessutom rest långt. 

– Det är roligt när man får höra att vissa har rest ända ifrån Stockholm eller från sydligaste Skåne för att komma hit och få information samt kika på högskolan, säger Therese Rosenblad, projektledare för högskolans Sommartorsdagar.

 Information och rundtur

Sommartorsdagen den 17 juli följde samma schema som veckan innan. Kvällen inleddes med att vicerektor Jörgen Tholin hälsade alla välkomna och berättade om högskolan. Därefter berättade studievägledare Kiki Henrysdotter och representanter från kåren om hur det är att studera.

Information, mat och mingel var temat för högskolans sommartorsdag.

Sedan fick de blivande studenterna följa med studentambassadörerna, dvs. studenter som redan pluggar på högskolan,  för att kika på lokalerna som snart ska bli en del av deras vardag.

Bjöds på mat

Efter rundturen dukades det upp en italiensk buffé i kårhuset. Då fanns det även tillfälle att prata mer med studentambassadörerna och möjlighet att ställa frågor om studier, Borås och om boende.

Carro tycker studentambassadörerna är trevliga. – Studentambassadörerna som har varit med under kvällen är väldigt trevliga, tycker Carro som ska studera till lärare med förskoleinriktning. 

När alla var mätta och belåtna fick de som ville följa med på en rundtur på stan innan de visades vägen ner till Stora Torget för att lyssna på E.M.D. som var kvällens underhållning.

Populärt evenemang

Therese Rosenblad är mycket nöjd med torsdagarna och har upplevt en väldigt positiv respons.

– Studenterna uppskattar verkligen att ett sådant här evenemang anordnas. Det har varit god stämning under båda torsdagarna och de har verkligen tagit tillfället i akt och ställt många frågor om studierna och annat till studentambassadörerna.

- Jag tror definitivt att högskolans sommartorsdagar kommer att återkomma igen nästa år, säger hon avslutningsvis.

Mer information: 

Högskolan i Borås sida på facebook innehåller mingelbilder från sommartorsdagarna

Text & foto: Erik Wasselius