Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2008-05-23 11:30

Ingenjörskolan prisades på Espiradagen


Ingenjörshögskolan utmärkte sig under gårdagen på öppet hus på Espira tillväxtcenter i Sjuhärad. Bland annat gick första, tredje och sjätte pris i Espira Tillväxt Cup till forskare och studenter vid Ingenjörshögskolan.

Kaj Lindecrantz, professor i medicinteknik och Fernando Seoane, post doc, kammade hem första pris i EspiraTillväxt Cup i klassen Bästa affärsidé. Oturligt nog befann de sig båda i Spanien och får vänta med att ta emot priset.
Tredjepris gick till en av Ingenjörshögskolans magisterstudenter i elektroteknik - medicinteknik, Javier Ferreira. 

Magnus Norberg Ohlsson.Ytterligare en student, Magnus Norberg Olsson, affärsingenjör, placerade sig på sjätte plats.

 

 

 

Överlag gick Espiradagen i teknikens tecken vilket gladde Hans Björk, prefekt på Ingenjörshögskolan.
- Den här dagen lyfts verkligen tekniken och Ingenjörshögskolan fram. Det kunde inte bli bättre.

Ingenjörshögskolan deltog också som utställare där 23 högskoleingenjörer och magisterstudenter presenterade sina examensarbeten på posters. Många besökare tog chansen att stanna till och prata med studenterna om deras examensarbeten.

Pradeep K. Thalla, magisterstudent i kemiteknik - bioteknik, berättade för intresserade besökare om sitt examensarbete.

Marcus Gjertz serverar juice.Marcus Gjertz som gjort sitt examensarbete på Brämhults juice hade full upp med att servera smakprover.

 

 

 

Per Berg, David Gustavsson och Edin Catovic.Per Berg, lärare på Ingenjörshögskolan, stannade till och diskuterade med David Gustavsson och Edin Catovic om deras examensarbete i maskinteknik.

Presentation av forskningen vid Ingenjörshögskolan drog också många intresserade åhörare som ville veta mera. Prof. Mikael Skrifvars talade om polymerer plaster, textil och komposit - material vi inte klarar oss utan. Professor Kim Bolton berättade om hur man använder kolnanoteknologi för bl.a. textilier. Teknik för det lilla livet var temat för professor Karl-Gustaf Rosén presentation inom medicinteknik och hur olika sorters avfall kan tas tillvara i form av t.ex. biogas var temat för en presentation av Ilona Horvart, post doc.

Pristagare från Högskolan i Borås på Espiradagen

Bästa affärsidé

1:a pris: Fernando Seoane och Kaj Lindecrantz, EZ-brain. Tidig diagnos för stroke.
3:e pris: Javier Ferreira Gonzales, Smarta textilier för att lättare kunna övervaka patienter i hemmet.
6:e pris: Magnus Norberg Ohlsson. Optimering av detaljer för att spara material, t.ex. plåt, där man kan minska materialförlusten vill tillskärning med vatten.

Bästa affärsidé från Högskolan i Borås

Natalie von Greyerz och Katarina Rylander. Webbutik för designade kläder från etablerade och oetablerade designers.

Bästa posterpresentation vid Ingenjörshögskolan

 

Ida Dahlqvist och Simon Gabrielsson.

Högskoleingenjörer
Ida Dahlqvist och Simon Gabrielsson, Byggteknik. Titel på poster: IT-stöd för projektering och produktion av massivträhus.

Hans Björk och Ghazal Hedjazi.

Teknologie magister
Ghazal Hedjazi, kemiteknik. Titel på poster: Manufacturing Biodegradable Composites by Microcompounder. Här med Hans Björk, prefekt på Ingenjörshögskolan.

Text och foto: Solveig Klug