Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2008-05-09 13:00

Mat och humor serverades till sjuksköterskor


En inspirerande kväll med humor, lite allvar och italiensk buffé utlovades av Institutionen för vårdvetenskap (VHB) till sjuksköterskor från hela Västra Götaland. Och visst levererades det, när nästan 150 ”syrror” skrattade hejdlöst och igenkännande till inspiratören och beteendevetaren Carl Fredrik Bennet.

2008-05-09_Carl_Fredrik_BenMed en föreläsning på temat ”Förstå dina patienter och bli en framgångsrik vårdare” inledde Carl Fredrik Bennet kvällen den 8 maj. Det blev underhållande timmar där framförallt självkänsla stod i fokus. Efter förläsningen var det dags för mingel och italiensk mat i högskolans nya entré.

Långväga deltagare

2008-05-09_sjuksköterskorGunilla Sångberg Björk och Eva Thedin Öhrberg, båda skolsköterskor från Stenungsund, såg väldigt nöjda ut efter föreläsningen.

– Den var fantastiskt bra och mycket inspirerande. Det Carl Fredrik Bennet lärde oss kan vi ta med oss hem till kollegor och elever, säger de båda sköterskorna.

Kvinnorna var också överens om att kvällen var ett bra initiativ av VHB. De hade aldrig, under sina många år inom yrket, varit med om en liknande inbjudan tidigare.

Mer än en katalog

Caroline Ahl, prefekt för VHB förklarar varför institutionen valde att arrangera en kostnadsfri inspirationskväll.

– Det handlar om att kunna erbjuda något som inte bara är en katalog och göra det där lilla extra. Samtidigt är det ett utmärkt tillfälle att marknadsföra och stärka VHB som varumärke

Text: Therese Rosenblad