Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2008-11-06 08:40

Praktik som utbyteslärare i "Nya Wien"


I Österrikiska Wiener Neustadt eller "Nya Wien" som grundades redan 1194 tillbringade Jürgen Claussen, som till vardags undervisar vid Institutionen för data- och affärsvetenskap, en händelserik vecka som utbyteslärare.

Jürgen Claussen, som har tyska som modersmål, fick chansen att praktisera detta eftersom utbytesföreläsningarna i Wiener Neustadt sker på tyska i koncernredovisning samt revision i internationella företag. Universitet i Winer Neustadt grundades 1994 och får anses som ett ungt universitet, men har under den här tiden byggt upp ett anseende av rang och anses idag vara Österrikes främsta universitet i sitt slag.

– En fantastisk upplevelse, säger Jürgen Claussen som absolut kan tänka sig att göra om utlandsvistelsen. Kanske en utbytesperiod vid något av IDA:s tyska samarbetspartners under 2009.

– Det var en annorlunda upplevelse trots att det handlar om Europa, det var mycket interaktion med studenterna och hela utbytet blev som en vitamininjektion.

Text: Daniella Ölmunger
Foto: Jürgen Claussen