Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2008-09-11 10:55

Hallå där…!


I höstas disputerade Erik Johansson, Ingenjörshögskolan, på vatten som kryper in i högspänningsledningar. På måndag bär det av mot nya mål – Sydafrika i två år.

Vad ska du göra där?

– Jag ska jobba som PostDoc på University Of Kwa-Zulu-Natal på institutionen för termodynamik.

Vad sysslar de med på institutionen för termodynamik?

– De studerar fasjämnvikter av olika ämnen, som gaser, främst för petroleumindustrin. Man tittar på hur mycket av olika ämnen som finns i en gas samt dess kokpunkt.

Vad blir dina arbetsuppgifter?

– Jag kommer att forska och undervisa. När det gäller forskningen kommer jag bland annat att hålla på med simulering på gaser och polymerer och när det gäller undervisning handlar det om termodynamik.

Hur känns det?

–Det är stressigt värre, men självklart jättespännande. Jag åker på måndag och var faktiskt uppsatt på en föreläsning där nere redan i nästa vecka. Får se hur det blir med det.

Erik började som student på Högskolan i Borås 1996. År 2002 blev han doktorand och nu bär det alltså av söderut. Men under tiden i Sydafrika kommer han dock att hälsa på på Ingenjörshögskolan igen, som gästforskare hos professor Kim Bolton och docent Peter Ahlström.

Text och foto: Solveig Klug