Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2008-09-02 10:45

Högskolans ansikte på Facebook


Nu finns högskolan inte bara i Borås, utan även på Facebook. Sedan högskolans s.k. fan-sida startade i slutet av april har över 250 fans anslutit sig, och antalet personer ökar hela tiden. På sidan kan du träffa andra personer som av olika anledningar är intresserade av Högskolan i Borås, läsa och se vad som händer på högskolan samt diskutera i olika forum.

2008-09-02_facebook

– För oss är det en självklarhet att finnas på Facebook, säger högskolans informationschef Sten Dellby och fortsätter:
– Vi måste finnas där studenter och potentiella studenter finns, och kommunicera på samma sätt som studenter gör.

Han passar också på att poängtera vikten av att kunna kommunicera med sina målgrupper på deras villkor.
– Långsiktigt sett ger Facebook oss ovärderliga möjligheter att utveckla vår kompetens kring att använda sociala medier. I framtiden kommer dessa kunskaper vara än viktigare. Det har redan påpekats ett flertal gånger att Facebook är på väg ut, men det verkar mer seglivat än någon trodde. Och kommer det nya sociala medier så är inte vi sena att följa strömmen.

En chans för nya studenter

För nya studenter finns det möjlighet att på Facebook träffa andra nya studenter och diskutera till exempel boende och introduktionsveckorna.
– Fokus för vårt arbete med Facebook just nu är de nyblivna studenterna. Det är mycket intressant att se hur de får kontakt med varandra och löser problem tillsammans. Under sommaren har vi också fått en unik inblick i vad som sker i gruppen med studenter som blivit antagna men ännu inte anlänt; vad de har för frågor och funderingar, vad de behöver hjälp med och vad de behöver få för information från oss.

På högskolans sida finns också tips på kommande evenemang på högskolan och bilder från tidigare händelser.

Fakta

Facebook är en webbaserad community grundad 2004. Numera kan organisationer starta egna så kallade fan-sidor på Facebook (detta ska skiljas från andra grupper som också finns på Facebook). Även du som inte är medlem i Facebook kan tjuvkika på högskolans sida.

Text: Johanna Adamsson