Huvudmeny

2009-02-13 09:00

Möbelmässan gav nya spännande samarbeten


Med en monter som stimulerade alla sinnen, lockade textildesignstudenterna många besökare under Stockholm Furniture Fair den 4-8 februari. Nu planeras ett projekt med NK Stockholm – men än är det hemligt.

Studenterna ville skapa känslan av ett rum när de visade upp sina arbeten som de gjort under utbildningen och ville samtidigt beröra alla känslor.
– Vår monter stod ut ganska mycket från de andra lärosätena, ofta vita och ljusa montrar. Vi hade många färgglada prover gjorda genom olika tekniker, som besökarna kunde känna på. Under hela tiden var en projicering igång och musik spelades i bakgrunden, berättar textildesignstudenterna Mimmie Klöfver och Elin Sjöholm.

Musiken, som består av ljud från olika maskiner, blev en snackis bland besökarna.
– Många försökta lista ut vad det var för olika ljud de hörde, om det var en symaskin eller någon annan maskin, säger Mimmie Klöfver och skrattar.

Projekt med NK

Förutom beröm från besökarna, knöts kontakter för framtida samarbeten.
– Många företag ville att vi skulle ha utställningar och installationer i deras lokaler, berättar Mimmie Klöfver.

Även en reklambyrå kontaktade textildesignstudenterna för ett projekt tillsammans med NK Stockholm som drar igång inom en snar framtid.
– Vi håller på att planerar just nu, men detaljerna är fortfarande lite hemliga, säger Elin Sjöholm.

Lärt sig samarbeta

2009-02-13_tjejerna_möbelmässanDe är alla trötta, men nöjda veckan efter den hektiska helgen. Textildesignstudenterna planerade, marknadsförde och byggde montern själva, uppdelade i olika ansvarsgrupper.
– Det har varit tufft, men roligt. Största utmaningen var att få ihop allt i tid och vi har verkligen fått lära oss att samarbeta, säger Mimmie Klöfver och Elin Sjöholm nickar medhållande.

Läs mer från mässan på studenternas blogg: http://studentarbeten.blogspot.com/

Text: Therese Rosenblad 
Foto: Privat